Edukacije

Jadranka grupa potiče izvrsnost svojih zaposlenika i kontinuirano ulaže višemilijunske iznose na edukacije i druge oblike osposobljavanja i obrazovanja.

Naglasak je na razvijanju vlastitih ljudskih potencijala u prijenosu know-how-a i širenju dobre prakse na postojeće mlade kadrove koji se dalje usavršavaju i razvijaju, ali i na nove kadrove. Novi trendovi i načini poslovanja nas potiču da budemo u korak sa svim izazovima koji se od nas traže, stoga se edukacije svake godine unapređuju i postavljaju se novi i viši nivoi osposobljavanja, posebno u uslužnoj djelatnosti. Imperativ je na cjeloživotnom obrazovanju, odnosno trajnoj edukaciji.

Kako bismo odgovorili na sve trendove, u edukativnom segmentu surađujemo s renomiranim edukacijskim kućama, fakultetima i predavačima izvan Hrvatske koji čine obrazovni sustav u Jadranka grupi.

 

Kontinuirana grupna osposobljavanja u svim odjelima

Ulaskom u sustav, djelatnici prvo prolaze opći trening kako bi dobili opće informacije o sustavu, organizaciji, pravilima ponašanja, sigurnosti na radu, i druge važne informacije.

Posebnost osposobljavanja koju nudi Jadranka je interna Gastro Akademija za visoku uslugu hotela 5*, zatim visokoprofilirane specijalizacije za barmenstvo, somelijerstvo, concierge… Gastro Akademija se održava jednom godišnje u trajanju dva mjeseca, kako bi novim, ali i postojećim zaposlenicima pružila znanja i vještine potrebne za rad u hotelima visoke kategorije.

Pored Gastro akademije, provode se brojna grupna osposobljavanja i usavršavanja. Tako svi odjeli unutar Grupe pružaju odjelne treninge u kojem predaju odjelne upute za rad (npr. recepcija, domaćinstvo, wellness, kuhinja, restoran, bar, trgovina). Tijekom vremena, djelatnike koji se istaknu svojim radom i odnosom prema radu, unaprjeđuje se u interne trenere koji drže stručne treninge (npr. domaćinstvo, kuharske, slastičarske radionice itd.).

Tu su i specijalizirani tečajevi stranih jezika koji su prilagođeni potrebama pojedinih odjela (engleski, njemački, talijanski i ruski jezik), zatim stručni seminari i treninzi za razvoj prodajnih vještina, PC vještina, vještine rukovođenja i brojni drugi.

 

Specifična individualna osposobljavanja

Djelatnicima koji se ističu kvalitetom svoga rada, svojim doprinosom te odnosom prema radu, otvaraju se daljnje mogućnosti napredovanja kroz daljnje učenje i preuzimanje složenijih poslova. Za specifična zanimanja poput batlera, conciergea, somelijera organizirana su individualna osposobljavanja. Možemo se pohvaliti i prvim batlerima u Hrvatskoj, našim djelatnicima, koji su educirani na međunarodnoj Akademiji.


Potpora u daljnjem formalnom obrazovanju

Jadranka grupa podupire sve djelatnike koji odluče uz rad nastaviti daljnje formalno obrazovanje (fakultet, magisterij, specijalistički studij...).