21.03.2018.

Chefovi Jadranka grupe predstavili specijalitete Lošinja i Hrvatske u Bruxellesu

Na svečanoj večeri održanoj u hotelu Rennaisance u Bruxellesu vrhunski chefovi hotelskog brenda Lošinj Hotels&Villas, kojim upravlja Jadranka grupa, predstavili su najbolje od gastronomske ponude otoka Lošinja i Hrvatske. Svečano primanje održano je u organizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i partnera LH&V-a, na kojem su brojni visoki uzvanici uživali u jelima pripremljenima po tradicionalnim recepturama. 

undefined

Za pomno pripremljene specijalitete, poput tartara od brancina s creskim maslinovim uljem, tagliate od boškarina na pireu od mrkve i bijelog tartufa od čokolade, korištene su autohtone namirnice s područja otoka Lošinja i Hrvatske. Gastro delicije chefova Zlatka Belužića, Dinka Lekića i Ivana Ivaniševića, pratila su i odabrane etikete hrvatskih vinara Tomca, Šembera i Koraka, čime je ovo druženje uvelike doprinijelo promociji cjelokupne turističke i gastro ponude Hrvatske u Europi.

U sklopu predstavljanja Hrvatske i Lošinja te eno i gastro ponude u Bruxellesu, pod nazivom „Flavors of Croatia", tvrtka Jadranka hoteli i njen hotelski brend Lošinj Hotels&Villas predstavili su i svoj program povezivanja plave i zelene Hrvatske. Naime, hotelski brend LH&V već godinama radi na razvijanju kvalitetnih odnosa i uspješnom spajanju plave, obalne, i zelene, kontinentalne, Hrvatske. Projekt je pokrenut prije nekoliko godina s ciljem okupljanja najboljih domaćih proizvođača, čije je proizvode LH&V implementirao u ponudu svojih hotela, vila i restorana. Time je LH&V postao najveći otkupljivač proizvoda s obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava među hotelskim kućama u Hrvatskoj te danas surađuje sa 60-ak obiteljsko poljoprivrednih gospodarstva iz cijele Hrvatske, s naglaskom na otoke Cres i Lošinj, Istru i Kvarner, Međimurje te Slavoniju i Baranju, a iz sezone u sezonu broj novih suradnji s OPG-ovima samo raste.

undefined

Lošinj Hotels&Villas oduvijek su posebnu pažnju pridavali kvaliteti gastronomske ponude, a ideja kojom se vode u pripremi specijaliteta je ponuditi gostima drugačiju, autohtonu, domaću i ekološku hranu. Ovakva suradnja i u budućnosti će nastaviti doprinositi razvoju hrvatskih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava jer su u takvom odnosu sve strane na dobitku, ali najviše gosti koji imaju priliku na otoku Lošinju kušati najbolje domaće proizvode iz cijele Hrvatske.