21.01.2015.

Hotel Bellevue proglašen najboljim kongresnim resortom

Na temelju ukupne ocjene tajnih gostiju u čak 450 kriterija, Bellevue, prvi lošinjski hotel s pet zvjezdica, osvojio je nagradu Metting Star časopisa Kongres Magazine kao najbolji kongresni resort u međunarodnoj konkurenciji. Nagrada je dodijeljena na međunarodnom sajmu Conventa Trade Showu u Ljubljani.

Mali Lošinj, 21. siječnja 2015. – Usluge svih hotela u konkurenciji ocjenjivali su tajni gosti prisutni na kongresima na temelju čega Kongres Magazine svake godine nagrađuje deset najboljih hotela u kategorijama za najbolji kongresni grad, najbolji kongresni resort i najbolji kongresni hotel na moru.
Bellevue je osvojio najviše ocjene u kategoriji kongresnog resorta. Jedinstveno arhitektonsko rješenje nakon više od 50 milijuna eura vrijedne rekonstrukcije od Bellevuea je stvorilo svevremenski mini-grad koji svojom ponudom i unikatnim rješenjima odskače iznad jadranske konkurencije. Naime, pored osvojene nagrade Metting Star, Bellevue je nominiran za jednu od najprestižnijih nagrada na svijetu za rasvjetu LDA Lighting Design Award, u kategoriji za najbolji međunarodni projekt rasvjete.

Temeljito rekonstruirani, hotel Bellevue otvoren je u srpnju 2014. godine i smješten između stoljetnih borova park šume Čikat te u neposrednoj blizini istoimene uvale u kojoj je krajem 19. stoljeća austrougarska aristokracija predvođena carem Franjom Josipom sagradila brojne vile. Bellevue ima ukupno 185 soba i 21 apartman te u kombinaciji sa stoljetnom tradicijom lošinjskog turizma, netaknutom prirodom, jedinstvenim kvalitetom zraka i 2.600 sunčanih sati u godini čini savršeno mjesto za odmor.

Bellevue nudi tri konferencijske dvorane ispunjene dnevnim svjetlom i vrhunsku tehnologiju za održavanje poslovnih sastanaka ili konferencija. Najveća dvorana Mundus sa 360 mjesta omogućuje organizaciju velikih konferencija, ali i vrlo jednostavnu podjelu u tri manje dvorane od 130, 117 i 63 sjedeća mjesta. Mundus je opremljen najsuvremenijom konferencijskom tehnologijom koja, između ostaloga, omogućava simultano prenošenje konferencije i prilagodbu zvuka konferencije za osobe oštećenog sluha putem induktivne petlje. Dvije manje dvorane, Sekstant i Lanterna, raspolažu sa 16 i 10 sjedećih mjesta te su opremljene najsuvremenijom konferencijskom tehnologijom i imaju izravni izlaz na prostranu terasu i pogled na prekrasni zaljev Čikat. Sve tri dvorane smještene su u prizemlju Bellevuea, uz jedinstveni atrij hotela, u kojem je moguće organizirati pauzu ili ručak, u izravnom okruženju zelenila i jedinstvenog lošinjskog zraka. Uz to, Bellevue nudi i brojne dodatne sadržaje i usluge, poput prijevoza gostiju posebnim avionom, posebno koncipirane SPA Klinike, unutarnjih i vanjski bazen s morskom vodom, barova i restorana s biranom ponudom vrhunskih delicija s kopna i iz mora, te bogatom ponudom vina.