15.11.2018.

Jadranka hoteli d.o.o. i Ministarstvo turizma zajedno stipendiraju 19 novih učenika i studenata

Temeljem Programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu – Stipendije 2018., Jadranka hoteli d.o.o. i Ministarstvo turizma zajedno će financirati stipendije za 19 novih stipendista. Novi stipendisti, učenici i studenti koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma,  školskoj i akademskoj godini 2018./2019., imat će pravo na maksimalno 1.200 kuna mjesečne stipendije. 

Program stipendiranja Ministarstvo turizma provodi u suradnji poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama na način da svaki dionik sudjeluje u sufinanciranju stipendije s 50 posto. Jadranka hoteli d.o.o. jedno je od 21 poduzeća kojima su dodijeljena sredstva na ovogodišnjem javnom pozivu.

Stipendisti tijekom primanja stipendije imaju obavezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovnom roku te ostati u radnom odnosu u poduzeću najmanje onoliko vremena koliko je trajalo stipendiranje.