Šefovi kuhinje Daniel Skokić i Davor Fornažar te voditelj F&B zone Punta Dragomir Brkić, sudjelovali su na obilježavanju Međunarodnog dana kuhara u Srednjoj školi Prelog.
Dvodnevni susret učenika i nastavnika škole s Jadrankinim chefovima započeo je 18. listopada radionicom tradicionalnih međimurskih jela, nastavio se 19. listopada edukativnim predavanjem o važnosti zdrave prehrane te radionicom o jelima od boškarina, škampa i agruma koju su vodili lošinjski kuhari. Pripremljena jela učenici i Jadrankini kuhari prezentirali su ispred tridesetak gostiju među kojima su bili predstavnici Međimurske županije, Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga.
Srednja škola Prelog Jadrankina je škola-partner te preloški učenici ugostitelji i kuhari već dugi niz godina ljetnu praksu pohađaju u Jadrankinim hotelima i restoranima. Susret partnera prilika je da se učenicima približi samo zanimanje kuhara te prednosti zapošljavanja u Jadranka hotelima.
Fotografije: Daniel Skokić