03.03.2018.

Jamstvo dobre plaće za rad u trgovini - i to postoji

Jadranka trgovina d.o.o. traži radnike za rad u Malom Lošinju,

garantirana plaća najmanje 4.000 kuna


Jadranka trgovina d.o.o. Mali Lošinj posluje u sklopu Jadranka grupe, pete hrvatske hotelijersko-turističke grupacije, već preko 60 godina i bavi se veleprodajom i maloprodajom te proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda. Jadranka trgovina kontinuirano u dijalogu sa sindikatima povisuje primanja djelatnicima. Tako i ove godine od 01.04.2018. Jadranka trgovina d.o.o. povećava osnovicu za 2% za sva zanimanja, a svim stalnim djelatnicima osigurano je i povećanje uskrsnice koja će iznositi 900 kn.

Ove godine Jadranka trgovina d.o.o. jamči da niti jedan djelatnik u sezoni neće imati manju mjesečnu neto plaću od 4.000 kuna, bez obzira na to na kojoj poziciji je zaposlen i je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu.


Za sezonce se nudi i dodatna pogodnost – prigodna nagrada u iznosu od 600 kuna za minimalno tri mjeseca rada te dodatnih 200 kuna po svakom sljedećem mjesecu. Najvjernijim i najboljim sezonskim djelatnicima nudi se status stalnog sezonca, čime stječu sva prava kao i stalni djelatnici (božićnica, uskrsnica i dar za djecu u ukupnom iznosu ne manjem od 3.400 kuna), a zajamčeno im je i sigurno radno mjesto za iduću godinu. Osiguran smještaj i jedan obrok dnevno za sezonce s prebivalištem izvan Lošinja bez umanjivanja plaće je standard kojeg se Jadranka trgovina drži desetljećima. Od ostalih materijalnih prava, sezonci dobivaju i naknadu troškova prijevoza za povratak kući te refundaciju troškova sanitarnog pregleda.


Pored kontinuiranih poboljšanja financijskih uvjeta djelatnika, posebnu pozornost Jadranka trgovina posvećuje i razvoju kadrova kroz edukacije i stipendiranje. U poslovanju se rukovodi načelom brige za vlastite zaposlenike, te načelom brige za zajednicu kao i sponzorstvima nad otočnim događajima privrednog, kulturnog i dobrotvornog karaktera.


S vlastitih 20 prodajnih objekata opskrbljenih iz vlastitih skladišta i hladnjača za sve vrste proizvoda Jadranka trgovina spada u vodeće trgovačke kuće na kvarnerskim otocima. Tijekom godine ima 170 stalno zaposlenih radnika, a u sezoni njihov broj naraste na više od 300.


Ako se želite pridružiti timu Jadranka trgovine, prijavite se na http://jadranka.hr/natjecaji.