14.01.2020.

Kamp Čikat postao ADAC Superplatz za 2020. godinu

Njemački ADAC dodijelio je kampu Čikat s otoka Lošinja prestižno priznanje Superplatz. Time se kamp Čikat našao u probranom društvu najboljih europskih kampova. Ulaskom u sam vrh kamping industrije u Europi, kamp Čikat potvrdio je da je jedan od omiljenih kampova u Hrvatskoj, što dokazuje i sve veći broj gostiju u kampu tijekom godine.

Kamp Čikat time je postao 13. hrvatski kamp uvršten u najprestižnije društvo najboljih europskih kampova koji nose titulu Superplatz (134 kampa u Europi). Podsjetimo, ADAC je njemački i europski automobilski klub sa preko 18 milijuna članova, posebnu pozornost pridaju kampiranju, a o popularnosti i vjerodostojnosti njihovog vodiča za kampiste dovoljno govori i činjenica da se isti naziva „kamperskom biblijom“.

Za dobivanja priznanja potrebno je zadovoljiti stroge kriterije ADAC-ovih inspektora te ostvariti najbolje ocjene u pet kategorija koje se ocjenjuju: uređenost kampa općenito, mogućnost kupanja, slobodno vrijeme, opskrbljenost kampa (gastro ponuda), sanitarije – prosječna ocjena inspektora mora biti 5 od 5.

Priznanje ADAC Superplatz potvrda je dugogodišnjeg ulaganja tvrtke Jadranka turizam d.o.o. (donedavno Jadranka kampovi d.o.o.) u četiri kampa u njihovom portfelju: kamp Slatina, kamp Bijar, kamp Baldarin i kamp Čikat. Kamp Čikat, koji je u posljednjih nekoliko godina znatno podignuo kvalitetu kampiranja na otocima Cresu i Lošinju, ali i na svim hrvatskim otocima općenito, je uz ovogodišnje priznanje Superplatz ADAC u 2019. godini uvršten i u Leading Campings of Europe (udruženje 38 najboljih kampova Europe), a ponio je i još nekoliko priznanja na 13. Kongresu Hrvatskog kampinga.

Službena dodjela priznanja održala se na sada već tradicionalnoj ADAC Gala večeri na sajmu u Stuttgartu u siječnju 2019. Tvrtka Jadranka turizam d.o.o. također predstavlja svoje kampove tokom cijelog trajanja sajma od 11.01. – 20.11.2020.