24.07.2019.

Kamp Čikat prvi u Hrvatskoj s bijelom zastavom – simbolom čistog mora

Lošinjskom Kampu Čikat dodijeljena je Bijela zastava, međunarodni simbol čistog mora i podmorja. Zastava je podignuta danas u 10 sati, u Srebrnoj uvali podno Kampa Čikat. Time je Kamp Čikat postao prvi hrvatski kamp s Bijelom zastavom.

Srebrna uvala je postala peta lošinjska lokacija pod upravljanjem Jadranka Grupe nagrađena tim priznanjem za zaštitu okoliša, koje je u kolovozu 2015. dobio Hotel Bellevue, u listopadu 2017. Boutique Hotel Alhambra, a 2018. i plaža Vitality Hotela Punta te Sunčana uvala. Podmorje Srebrne uvale očistili su ronioci iz Međunarodne udruge za osvještavanje o podmorju.

Bijelu zastavu na jarbol je podigao direktor Kampa Čikat Zlatko Vukajlović uz asistenciju voditelja smještaja Kampa Čikat Denisa Kesara. Zastavu je dodijelio Mario Ptičar, voditelj vanjskih poslova Bijele zastave. Istom prilikom uručen je certifikat uvali Čikat za najveće očišćeno područje mora na svijetu.

undefined

Povodom podizanja Bijele zastave direktor Kampa Čikat naglasio je zaštitu okoliša kao ključnu vrijednost kojom se rukovodi u poslovanju. “Očuvanje prirode Lošinja i svog bogatstva flore, faune i prirodnog krajolika koje smo naslijedili od naših predaka, a ostavljamo u zalog budućim generacijama osigurava temelj za pružanje vrhunskog doživljaja našim gostima. Poznato je da su kamperi kategorija gostiju koja se osjeća najbliže prirodi i vrhunski očuvani okoliš Lošinja jedan je od ključnih razloga zašto se svake godine vraćaju upravo nama”, rekao je Zlatko Vukajlović.

Svečanost podizanja Bijele zastava održana je u prisustvu člana Uprave Jadranka kampovi Dejana Jakovljevića, člana Uprave Jadranka hotela Rikarda Heskyja te brojnih predstavnika lokalne zajednice i gostiju kampa.

undefined

S najnovijom Bijelom zastavom podno Kampa Čikat, lošinjska Jadranka poslala je poruku javnosti da je potrebno beskompromisno štititi okoliš u kojem tvrtka posluje. Na svečanosti je najavljen predstojeći Svjetski skup za zaštitu i čistoću morskog dna, čije je održavanje planirano za početak 2020. godine u Malom Lošinju.