06.03.2018.

Lošinjska Jadranka grupa zaključila pregovore sa sindikatom: rastu plaće

Lošinjska Jadranka grupa, jedno od vodećih turističko-trgovačkih društava u Hrvatskoj s tradicijom poslovanja dugom 70 godina, i njene članice, Jadranka d.d., Jadranka hoteli d.o.o., Jadranka trgovina d.o.o., Jadranka kampovi d.o.o. i Kamp Slatina d.o.o., od 1. travnja svim djelatnicima povećavaju osnovicu plaće za dva posto. Pored toga, svim stalnim djelatnicima povećava se i uskrsnica, koja će umjesto 700 kn iznositi 900 kn.

Uz povećanje osnovice na razini grupe, djelatnike Jadranka hotela d.o.o i Jadranka kampova d.o.o zaposlene na deficitarnim zanimanjima u odjelima domaćinstva te hrane i pića u sezoni očekuje dodatno povećanje neto plaće od 20 posto za ostvareni mjesečni fond sati, bez obzira je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu. Tvrtka Jadranka trgovina d.o.o. jamči da niti jedan djelatnik u sezoni neće imati manju mjesečnu neto plaću od 4.000 kuna, bez obzira na to na kojoj poziciji je zaposlen i je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu.

„U dijalogu sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske nastavili smo korigirati osnovice plaća. Kontinuirano od 2013. godine osnovica je na razini Grupe korigirana za 10 posto. Pored kontinuiranih poboljšanja financijskih i životnih uvjeta djelatnika, posebnu pozornost posvećujemo i razvoju kadrova kroz višemilijunska godišnja ulaganja u edukacije i stipendiranje. Rukovodimo se načelom brige za vlastite zaposlenike, te načelom brige za zajednicu kao i sponzorstvima nad otočnim događajima privrednog, kulturnog i dobrotvornog karaktera.“, rekla je Nina Garić Saganić, članica Uprave Jadranka grupe zadužena za razvoj ljudskih potencijala.

Jadranka grupa sezonskim zaposlenicima nudi i dodatnu pogodnost – prigodnu nagradu u iznosu od 1.000 kuna za minimalno pet mjeseca rada u hotelima i 600 kuna za minimalno tri mjeseca rada u trgovinama te dodatnih 200 kuna po svakom sljedećem mjesecu. Osiguran smještaj i prehrana za sezonce s prebivalištem izvan Lošinja, bez umanjivanja plaće, standard je kojeg se Jadranka grupa drži desetljećima. Od ostalih materijalnih prava, sezonski zaposlenici dobivaju i naknadu troškova prijevoza za povratak kući te refundaciju troškova sanitarnog pregleda.

Najvjernijim i najboljim sezonskim djelatnicima nudi se status stalnog sezonca čime stječu prava stalnih djelatnika (pravo na božićnicu, uskrsnicu i dar djeci, minimalnog ukupnog iznosa od 3.400 kuna), dok im je radno mjesto za iduću godinu zajamčeno.

Jadranka grupa upravlja s pet hotela visoke kategorije 4* i 5*, restoranima te vilama i apartmanima smještenima na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja (kapaciteta više od 3.500 gostiju), s četiri kampa na otocima Lošinju i Cresu, 20 maloprodajnih objekata te obavlja djelatnost veleprodaje zajedno sa središnjim objektom za pripremu hrane.