24.02.2018.

Lošinjski kamp Čikat dobitnik nagrade najvećeg njemačkog udruženja za promociju kamping turizma

Kampu Čikat, koji posluje u lošinjskoj tvrtki Jadranka kampovi, članici Jadranka grupe, na sajmu Reise&Camping u njemačkom Essenu dodijeljena je prestižna nagrada Deutcher Camping Club (DCC) Europapreis 2018., koju od 1996. dodjeljuje najveće njemačko udruženje za promicanje kamping turizma. 

Nagradu su svečano uručili predsjednik njemačkog automobilskog kluba ADAC Stefan Thurn, predsjednik Međunarodne udruge kampista (FICC) Alvaro Joao Pereira, i gradonačelnik Essena Thomas Kufen. Uz kamp Čikat, nagradu je dobilo još pet kampova iz Njemačke, Austrije i Španjolske. Tu nagradu do sada je dobilo ukupno šest kampova iz Hrvatske.

Uz luksuznu ponudu kampa, koja je upotpunjena novim superior parcelama i elegantnim mobilnim kućicama, te sveobuhvatan zabavni program, kamp Čikat nagrađen je i zbog kvalitetnog upravljanja, otvorenosti inovacijama i pravovremenom prepoznavanju želja gostiju, naveli su u obrazloženju nagrade iz DCC-a.

Direktor Jadranka kampova Dean Jakovljević rekao je da je nagrada potvrdila da se ta tvrtka u poslovanju dugom 70 godina kreće u pravom smjeru.
Kamp Čikat dio je tvrtke Jadranka kampovi u okviru Grupe Jadranka, koja posluje na otocima Lošinju i Cresu. Kamp se prostire na 30-ak hektara u istoimenoj uvali okruženoj gustom borovom šumom i nosi titulu "prijatelja djece".

Uz kamp Čikat, tvrtke Jadranka kampovi i Kamp Slatina upravljaju s još tri kampa – Bijar, Baldarin i Slatina, a mogu primiti ukupno 9300 gostiju.

(HIna)