03.03.2018.

NAJBOLJE ULAGANJE Jadranka hoteli d.o.o. na Lošinju i ove godine ulažu u djelatnike - postanite jedan od njih

Jadranka hoteli d.o.o. Mali Lošinj posluje u sklopu Jadranka grupe, pete hrvatske hotelijersko-turističke grupacije, već preko 70 godina. Pod krovnim brendom Lošinj Hotels&Villas (LH&V) društvo upravlja sa šest hotela i jedanaest restorana te vilama i apartmanima smještenim na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja, kapaciteta više od 3.500 gostiju.

 

I ove godine od 1. travnja, u dijalogu sa sindikatom, Jadranka hoteli d.o.o. povećavaju osnovicu za 2% za sva zanimanja, a u sezoni povećavaju neto plaću za 20 % deficitarnim zanimanjima u odjelima domaćinstva te hrane i pića, bez obzira na to je li riječ o sezonskom ili stalnom poslu. Pored toga, svim stalnim djelatnicima osigurano je povećanje uskrsnice koja će iznositi 900 kn.

 

Za sezonce se nudi i dodatna pogodnost – prigodna nagrada u iznosu od 1.000 kuna za minimalno pet mjeseca rada te dodatnih 200 kuna po svakom sljedećem mjesecu. Najvjernijim i najboljim sezonskim djelatnicima nudi se status stalnog sezonca, čime stječu sva prava kao i stalni djelatnici (božićnica, uskrsnica i dar za djecu u ukupnom iznosu ne manjem od 3.400 kuna), a zajamčeno im je i sigurno radno mjesto za iduću godinu. Osiguran smještaj i dva obroka dnevno za sezonce s prebivalištem izvan Lošinja bez umanjivanja plaće je standard kojeg se Jadranka hoteli drže desetljećima. Od ostalih materijalnih prava, sezonci dobivaju i naknadu troškova prijevoza za povratak kući te refundaciju troškova sanitarnog pregleda.

 

Pored kontinuiranih poboljšanja financijskih uvjeta djelatnika, posebnu pozornost Jadranka hoteli posvećuju i razvoju kadrova kroz višemilijunska ulaganja u edukacije i stipendiranje svake godine. U poslovanju se rukovodi načelom brige za vlastite zaposlenike, te načelom brige za zajednicu kao i sponzorstvima nad otočnim događajima privrednog, kulturnog i dobrotvornog karaktera.

 

Udvostručili broj zaposlenika u zadnjih osam godina

 

Da su Jadranka hoteli poželjan poslodavac, potvrđuje i činjenica da se u Jadranka hotelima od 2009. udvostručio broj zaposlenika. Jedan od najboljih primjera je Elisa Zanotti koja je svoj put započela prije nekoliko godina kada je u Jadranku došla kao sezonski radnik. Uz nju, u Jadranka hotelima d.o.o. ukupno je 500 stalnih zaposlenika kojima se od travnja pa do kraja rujna pridružuje još 600-tinjak sezonskih radnika.

 

„Posao i život na Lošinju ne bih mijenjala ni za što“

 

Elisa je Talijanka koja je na otok Lošinj stigla na ljetovanje te idilično mjesto za ljetni odmor pretvorila u mjesto u kojem živi i radi cijelu godinu. Dva ljeta provela je radeći u Jadranci kao konobarica, a zatim joj je omogućeno produljenje ugovora, nakon čega joj se život u potpunosti promijenio. – Ljubav prema Lošinju traje otkako sam prije devet godina došla ovdje s prijateljicama. Jako volim svoj sadašnji posao i ljude s kojima radim. Uz Lošinj, zaljubila sam se i u lošinjski turizam, lošinjsku klimu i toplinu Lošinjana. Ni hrvatski mi nije predstavljao preveliki problem za život na otoku, koji ne bih mijenjala ni za što.

 

Ako i vi želite započeti svoju karijeru u Jadranka hotelima, provjerite objavljene natječaje i prijavite se na http://jadranka.hr/natjecaji.