14.07.2019.

Nove ekološke mjere u kampu Baldarin

Kamp Baldarin je u ovoj sezoni implementirao nove mjere usmjerene prema zaštiti okoliša čak i prije stupanja na snagu novih zakonskih regulativa o zabrani korištenja plastike za jednokratnu upotrebu. Ovim se mjerama želi djelovati odmah te očuvati netaknutu prirodu i okoliš kampa za sve buduće generacije koji će u njemu boraviti.

Mjere je podržao i Market Baldarin, pa su iz asortimana trgovine uklonjeni plastični proizvodi za jednokratnu upotrebu poput plastičnog pribora za jelo, tanjura, čaša, slamki i plastičnih vrećica, te su zamijenjeni platnenim i paprinatim proizvodima. Voće i povrće u plastičnoj ambalaži više se neće nalaziti u ponudi trgovine, kao ni vlažne maramice. Market Baldarin dobio je eko, bio, vegan i gluten free kutak te otočki kutak s ponudom lokalnih proizvoda kao što su razne marmelade, med, maslinovo ulje i proizvodi od otočne ovčetine i janjetine.

undefined

Za goste kampa održavaju se edukacije i radionice za najmlađe o važnosti odvajanja otpada i akcije čišćenja okoliša. U svrhu smanjenja svjetlosnog zagađenja u kampu, rasvjeta je minimalizirana, a gosti kampa nebo mogu promatrati teleskopom. 

Kamp Blandarin od 2015. godine nositelj je certifikata EcoCamping kojeg dodjeljuje istoimeno udruženje, jedno od najuglednijih europskih udruženja s ciljem promoviranja održivog razvoja, zaštite okoliša, sigurnosti i kvalitete u kamping industriji.