17.06.2019.

Prvi praktikanti projekta Edukacija – ključ uspjeha u turizmu započeli su praktičnu nastavu

S praktičnom nastavom u Jadranka hotelima danas je započela prva grupa praktikanata koji su svoje teorijsko obrazovanje stekli u Pučkom otvorenom učilištu Andragog iz Zagreba. 


Šest polaznika programa osposobljavanja za zanimanje barmen iz provest će nešto više od tri tjedna u Jadrankinim hotelima i a la carte restoranima visoke kategorije učeći osnove ovog zanimanja. Polaznici su na Lošinj stigli iz raznih krajeva Hrvatske, a teorijsku su nastavu pohađali putem webinara. U praktičnoj će ih nastavi pratiti stručni Jadrankini mentori.


Uz šest polaznika programa osposobljavanja za barmena, Jadranka hoteli praktičnu nastavu će omogućiti i drugim polaznicima koji će se u POU Andragog prekvalificirati za zanimanja u turizmu: konobarima, kuharima - specijalistima zdrave prehrane, djelatnicima u domaćinstvu i specijalistima za socijalni turizam. Novorazvijeni Andragogovi programi obrazovanja temeljeni su na suvremenim teorijskim znanjima i bogatoj praktičnoj nastavi, a Jadranka hoteli ponudit će zaposlenje onim praktikantima koji pokažu najboljima.


Suradnja Jadranka hotela i POU Andragog ostvarena je putem projekta Edukacija – ključ uspjeha u turizmu, uz partnersku podršku Instituta za istraživanje tržišta rada. Projektom se polaznicima programa omogućuje besplatna prekvalifikacija za zanimanja u turizmu te izuzetno kvalitetna praktična nastava u objektima najviše kategorije u skladu s najboljim svjetskim praksama i trendovima u hotelijerstvu.  Projekt je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.undefined