08.09.2021.

Restoran Alfred Keller nagrađen Michelinovom zvjezdicom, Matsunokiju Michelinov tanjur

Restoran Alfred Keller nagrađen je Michelinovom zvjezdicom, prestižnom nagradom koju znameniti francuski gastronomski vodič dodjeljuje samo probranim svjetskim restoranima s vrhunskom kuhinjom i uslugom. Restoran Alfred Keller, smješten u jednom od top 10 hotela u Europi, Boutique Hotelu Alhambra, od ove je godine pod vodstvom mladog austrijskog chefa Michaela Gollenza. Još jedan restoran brenda Lošinj Hotels & Villas dobio je priznanje – restoran Matsunoki nagrađen je Michelinovim tanjurom, priznanjem koje ukazuje da je i on na putu prema prvoj zvjezdici.

Najkvalitetnije hrvatske namirnice u središtu su pozornosti u kuhinji chefa Michaela Gollenza, zasnovanoj na klasičnim francuskim tehnikama, koje uzdižu okuse i iskustvo gostiju. Jelovnik koji se kontinuirano mijenja zasnovan je na održivoj nabavi i lokalnom uzgoju namirnica te gostima predstavlja okuse u njihovoj čistoj esenciji, uporabom isključivo najsvježijih sastojaka s otoka Lošinja i iz najbliže okolice. Kuhinja u Alfredu Kelleru osmišljena je kako bi prikazala čistoću svakog proizvoda, majstorsku tehniku te viziju chefa Michaela Gollenza.

Michelinova zvjezdica stigla je na Lošinj nakon snažne serije gastronomskih događanja kojima se Alfred Keller pozicionirao na europskoj gastronomskoj pozornici pod mentorstvom Christiana Kuchlera, švicarskog chefa s dvije Michelinove zvjezdice iz znamenite Taverne zum Scaefli. Osim Kuchlera, ove su sezone na Lošinju gostovali i druge kulinarske zvijezde poput Sebastiana Ziera, koji vodi restoran Einstein Gourmet nagrađen s dvije Michelinove zvjezdice i 18 kapica gastronomskog vodiča Gault&Millau, te vrhunskog chefa Stefana Heilemanna, švicarskog kuhara godine 2021.

„Oduševljeni smo najnovijim priznanjem za restaurant Alfred Keller, Michelinovom zvjezdicom koju svi priželjkuju. To je nagrada chefu Michaelu Gollenzu, kao i cjelokupnom osoblju restorana Alfred Keller, za predani rad i posvećenost ispunjavanju želja najprobirljivijih gostiju, ali i potvrda kako se Boutique Hotel Alhambra, zbog svoje snažne gastronomske i vinske ponude, pretvara u jedno od središta gurmanskih zbivanja u Europi“, izjavila je Andrea Glavan, direktorica Boutique Hotela Alhambra.

Jedinstvena razina usluge predstavljena u luksuznom okruženju uvale Čikat učvrstila je poziciju hotela brenda Lošinj Hotels & Villas među vodećim luksuznim hotelima svijeta. Zadivljujuća priroda, nenadmašna razina luksuza te besprijekorna personalizirana usluga najbolje opisuju ponudu hotela iz luksuzne kolekcije ovog lošinjskog hotelskog brenda. Boutique Hotel Alhambra, član prestižnih lanaca Small Luxury of The World i Virtuoso, dio je luksuzne kolekcije brenda Lošinj Hotels & Villas koji čine i Hotel Bellevue te luksuzne vile - Vila Augusta, Vila Mirasol i Vila Hortensia, smještene uz samu obalu bajkovite lošinjske uvale Čikat.