Učenici drugog razreda ugostiteljskog usmjerenja Srednje škole Ambroza Haračića, ujedno i Jadrankini praktikanti, u ponedjeljak su u ugostiteljskom praktikumu škole pripremili marendu za svoje mentore. Na inicijativu učenika, u praktikumu se okupilo deset uzvanika: ravnateljica škole Jelena Bralić te nastavnici mentori i zaposlenici Jadranke.
Kako bi
demonstrirali svoje vještine, učenici su pripremili meni od četiri slijeda.
Dominik Šimičić za predjelo je pripremio bruskete od mozzarele i rajčica sa
začinskim biljem. Juhu od tikve s prženim sjemenkama tikve i krutonima
pripremila je Adrijana Skočibušić. Nikola Blaževac za glavno jelo pripremio je
njegov, već nadaleko poznat, gulaš od mesa divlje svinje, jelena i govedine s
njokama. Desert, tortu od čokolade i višanja, pripremila je Vedrana Milinković.
Goste su posluživali konobari Marcel Matušan i Kristijan Džepina, pod
voditeljstvom mentora Ivana Lukića.
Učenici su potpuno samostalno pripremali svoja jela, a meni su sastavili uz pomoć svojih školskih mentorica Milanke Poldan i Ante Brkljače. Iako je svaki učenik bio zadužen za svoje jelo, radili su u timu i prezentirali izuzetne vještine, strast i predanost te su svojim mentorima pokazali da se prenošenje znanja uvijek isplati.