01.02.2019.

Srednjškolci ugostitelji mentorima pokazali svoje vještine pripremom marende

Učenici drugog razreda ugostiteljskog usmjerenja Srednje škole Ambroza Haračića, ujedno i Jadrankini praktikanti, u ponedjeljak su u ugostiteljskom praktikumu škole pripremili marendu za svoje mentore. Na inicijativu učenika, u praktikumu se okupilo deset uzvanika: ravnateljica škole Jelena Bralić te nastavnici mentori i zaposlenici Jadranke.

Kako bi demonstrirali svoje vještine, učenici su pripremili meni od četiri slijeda. Dominik Šimičić za predjelo je pripremio bruskete od mozzarele i rajčica sa začinskim biljem. Juhu od tikve s prženim sjemenkama tikve i krutonima pripremila je Adrijana Skočibušić. Nikola Blaževac za glavno jelo pripremio je njegov, već nadaleko poznat, gulaš od mesa divlje svinje, jelena i govedine s njokama. Desert, tortu od čokolade i višanja, pripremila je Vedrana Milinković. Goste su posluživali konobari Marcel Matušan i Kristijan Džepina, pod voditeljstvom mentora Ivana Lukića.

Učenici su potpuno samostalno pripremali svoja jela, a meni su sastavili uz pomoć svojih školskih mentorica Milanke Poldan i Ante Brkljače. Iako je svaki učenik bio zadužen za svoje jelo, radili su u timu i prezentirali izuzetne vještine, strast i predanost te su svojim mentorima pokazali da se prenošenje znanja uvijek isplati.

dsc_0522.jpgdsc_0525.jpgdsc_0541.jpgdsc_0543.jpgdsc_0548.jpgdsc_0570.jpgdsc_0573.jpgdsc_0581.jpgdsc_0584.jpgdsc_0598.jpgdsc_0601.jpgdsc_0609.jpgdsc_0614.jpgdsc_0617.jpg