10.04.2018.

Učilištu Andragog, Jadranka hotelima i Institutu za razvoj tržišta rada osigurana financijska potpora iz ESF fonda za projekt poboljšanja pristupa ranjivih skupina tržištu rada

Projekt „Edukacija – ključ uspjeha u turizmu“ Pučkog otvorenog učilišta Andragog u partnerstvu s Jadranka hotelima d.o.o. i Institutom za razvoj tržišta rada, jedan je od dvadeset projekata kojima je potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava osigurana financijska potpora iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj natječaja „Turizmom do posla“ je kroz suradnju i partnerstvo obrazovnih institucija, strukovnih udruga te poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu poboljšati pristup ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Obrazovne institucije i strukovne udruge u suradnji sa zainteresiranim poslodavcima kroz ovaj su natječaj imale priliku prijaviti konkretne projekte usmjerene prema aktivaciji, edukaciji i zapošljavanju nezaposlenih, osoba s invaliditetom, mlađima od 25 i starijima od 54 godine. 

Projekt Pučkog otvorenog učilišta Andragog, Jadranka hotela d.o.o. i Instituta za razvoj tržišta rada  obuhvatit će najveći broj korisnika među prijavljenim projektima, i to 85 nezaposlenih mlađih od 25 godina. Projekt vrijedan preko milijun i osamsto tisuća kuna bit će u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

undefined

Prilikom svečanog potpisivanja ugovora o financiranju u Ministarstvu turizma, Silvija Baričević, direktorica ljudskih potencijala Jadranka grupe izjavila je: „Izuzetno smo ponosni što smo partneri Učilištu Andragog i Institutu za razvoj tržišta rada na ovom hvalevrijednom projektu čiju kvalitetu je prepoznalo i Ministarstvo turizma. Ovim projektom omogućit ćemo polaznicima programa prekvalifikacija za djelatnike u domaćinstvu, konobare, barmene i kuhare – specijaliste zdrave prehrane izuzetno kvalitetnu praktičnu nastavu u objektima najviše kategorije u skladu s najboljim svjetskim praksama i trendovima u hotelijerstvu. S druge strane, naši mentori, iako stručni u svome poslu, usavršit će potrebne andragoške vještine kojima će kvalitetno poticati i pružati podršku i praktikantima i svim ostalim zaposlenicima, a praktikantima koji se pokažu kao najbolji, Jadranka hoteli ponudit će zaposlenje.“