03.05.2022.

Velika obljetnica Jadranke - 75 godina stalnog koračanja naprijed

Kompanija koja se može pohvaliti s punih 75 godina kontinuiranoga trajanja, itekako je vrijedna divljenja i poštovanja. Jadranka je upravo jedna od rijetkih koja se može upisati na tu listu.


Tijekom 75 godina života prikupi se poprilično toga – cijeli niz uspjeha i veselja, ljudi, iskustava, nezaboravnih trenutaka, ali jednako toliko i teških i izazovnih dana, razočaranja. Oni koji su generacija Jadranke, rođeni davne 1947. godine, a među njima je nemalo Jadrankinih Lošinjana, reći će vam da pamte samo dobro i da najčešće žale što nisu imali više vremena za prijatelje i drage ljude. Zato smo za ovaj veliki rođendan odlučili izdvojiti zaposlenike. Naše, Jadrankine ljude. Ne puno brojki i statistika, sve se to lako pronađe u bilo kojem trenutku na internetu ili u arhivama, nego upravo ljude koji su gotovo pola od ovih 75 godina proveli u timu Jadranke.

Od prvoga dana kada smo započeli pisati bogatu povijest lošinjske Jadranke, živjeli smo sa sredinom u kojoj se nalazimo, s otocima Lošinjem i Cresom na kojima smo bili i ostali najveći poslodavac. Ponosni smo jer je kroz sve te godine najveći broj Lošinjana rastao, učio i razvijao s Jadrankom i kroz Jadranku, a tisuće njih dali su svoj doprinos činjenici da smo danas jedno od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj. Jednako tako, na tisuće ljudi iz niza drugih gradova udaljenih stotine kilometara od našega Lošinja, utkalo je sebe i dijelove svojih života u Jadranku.

Svakome od njih oduvijek smo se trudili biti dobar domaćin i poslodavac, neovisno o tome radi li se o našim vrijednim trgovcima koji u poslovnicama Jadranka trgovine osiguravaju opskrbu najkvalitetnijim namirnicama i u najmanjim otočkim mjestima – Susku, Punta Križi, zaposlenicima u lošinjskim i creskim kampovima koji dočekuju kampere iz cijele Europe tijekom cijele godine ili onima u našim hotelima koji su prava, istinska perjanica i ponos hrvatskoga turizma.

Svjesni smo da takav uspjeh ne bi bio moguć bez iznimnog doprinosa i ulaganja svakog zaposlenika, kako stalnih, tako i sezonaca, kojih svake godine više od 1000 pronađe svoje mjesto u Jadranka Grupi, bilo da je to Jadranka d.d., Jadranka turizam d.o.o. ili neka od poslovnica Jadranka trgovine d.o.o. Svaki pojedinac, svaki zaposlenik je u svom dijelu dao važan doprinos našoj poziciji stabilne, uspješne i društveno odgovorne kompanije koja paralelno raste i jača svoju poziciju na tržištu, ali jednako tako razvija odnos povjerenja s lokalnom zajednicom. Jedino takvo okruženje omogućuje da budemo među prvima, da pratimo trendove na tržištu, neprestano se prilagođavamo, ali i razvijamo zaposlenika za koje će i dalje uspjeh Jadranke biti i njihov osobni uspjeh.

Kreativnost, povjerenje, strast, zadovoljstvo gostiju i kupaca i izvrsnost, temeljne su vrijednosti i sastavnice ugrađene u Jadranku, a zadovoljstvo zaposlenika i njihova lojalnost i predanost poslu aduti su svake kompanije, jer upravo oni tvore njezinu bit i identitet. Mnogi od njih utkali su godine svoga života i ostali odani i vjerni lošinjskoj kompaniji više od 30, neki gotovo 40 godina. Takvim zaposlenicima se posebno ponosimo i zadovoljstvo nam je da će upravo neki od njih kroz svoje priče ispričati i priču Jadranke, jer bez takvih, kvalitetnih zaposlenika naše trgovine, naši hoteli, naši kampovi jednostavno ne bi bili isti.

Svim zaposlenicima, bivšima i sadašnjima, želim sretan 75. rođendan Jadranke, s nadom da ćemo i dalje rasti i podizati uslugu i ponudu Jadranka grupe i cijeloga otoka na još višu razinu, ali da ćemo jednako tako nastaviti biti kompanija koja svakodnevno brine o lokalnoj zajednici!

 

Vaš Sanjin Šolić

Uprava Jadranke d.d.