01.07.2021.

Wine Spectator "Best of Award of Excellence"

Lošinjski restoran Matsunoki, smješten u luksuznom Hotelu Bellevue u uvali Čikat, osvojio je nagradu “Best of Award of Excellence”, označenu s dvije vinske čaše, prema izboru 2021 Restaurant Awards poznatog američkog časopisa Wine Spectator. Zahvaljujući Matsunokijevu pažljivo probranom vinskom programu, jedini japanski restoran na hrvatskim otocima uvršten je u restoranski vodič Wine Spectatora, vodećeg autoriteta u svijetu vina, čija izdanja prati više od 3 milijuna čitatelja u svijetu.


Nagradu “Best of Award of Excellence” Wine Spectator dodjeljuje restoranima koji nude vinske karte s izvrsnom širinom kroz više vinorodnih regija te značajnom dubinom vrhunskih proizvođača, uz izvanrednu prezentaciju. Restorani iz te kategorije priznati su kao odredišta za ozbiljne ljubitelje vina te pokazuju duboku predanost vinu, kako u podrumu, tako i kroz svoj tim za posluživanje gostiju.

Matsunokijev vinski izbor s 475 etiketa i ukupno 2230 butelja pohranjen je u skladišnom prostoru kontrolirane temperature i vlažnosti. Temeljen je na progresivnoj filozofiji uz poštivanje hrvatske vinarske povijesti. Od tradicionalnih hrvatskih sorti i vinorodnih područja, vinska karta kreće prema organskim, biodinamičkim i veganskim proizvođačima te vinima iz regija hladne klime. Pritom odaje počast tradiciji širokim izborom standardnih i velikih formata poznatih proizvođača iz francuske pokrajine Champagne.

Wine Spectator je svjetski vinski magazin kojem se vjeruje i autoritet za kvalitetu vina, poznat po svom konzervativnom procesu evaluacije, vođenom najvišim standardima i etičkim načelima. Njegovi stručnjaci na slijepo kušaju i ocjenjuju više od 15.000 različitih vina godišnje.

“Nagrada Wine Spectatora je još jedno priznanje svima koji su svojim radom i vizijom kreirali jedinstveni kulinarski koncept u Restoranu Matsunoki, gdje se bogatstvo lokalnih sastojaka Cresko-lošinjskog arhipelaga kombinira s preciznim japanskim tehnikama kuhanja. Predano smo radili na vinskoj karti kako bismo zadovoljili najprobirljivije gurmane, a priznanje Wine Spectatora doživljavamo kao potvrdu naših zajedničkih napora, ali i poticaj za još veća postignuća“, rekao je Francesco Pantalone, direktor Hotela Bellevue.

Hotel Bellevue 5* dio je luksuzne kolekcije hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas te se može pohvaliti brojnim međunarodnim priznanjima, poput onoga za najbolji luksuzni hotel u Hrvatskoj. Nalazi se u srcu stoljetne borove šume u prelijepoj uvali Čikat, a poznat je po čuvenoj Bellevue Spa Clinic, nositelju titule Croatia's Best Hotel Spa na uvaženom izboru World Spa Awards.