Program stipendiranja i praksi

Jadranka grupa u strategiji ljudskih potencijala posvećuje posebnu pažnju stipendiranju učenika i studenata tijekom srednjoškolskog obrazovanja, odnosno studija s ciljem kontinuiranog zapošljavanja mladog i stručnog kadra. Grupa Jadranka trenutno stipendira 60 učenika i studenata, a na stipendije se troši oko milijun kuna godišnje.

Učenicima i studentima omogućujemo da od najranijih dana u svijetu rada stječu kvalitetna praktična iskustva te im pružamo stručnu i kvalitetnu praksu u objektima najviše kategorije, pod vodstvom vrhunskih mentora koji ih upoznaju sa najboljim svjetskim praksama i trendovima u hotelijerstvu.

Jadranka grupa pruža mogućnost provođenja praktične nastave i stipendira učenike i studente koji će se nakon završenog školovanja pridružiti ostvarivanju zajedničkih ciljeva i svojim stručnim i stvaralačkim radom doprinijeti uspješnoj daljnjoj ekspanziji razvoja kvalitete poslovanja Jadranka grupe. Ulažemo u mlade kojima će biti pružena mogućnost  nakon završetka školovanja i povratkom kući da svoj životni i karijerni  put nastave u  Jadranka grupi.

U suradnji s četiri srednje škole na lokalnom i nacionalnom nivou, pružamo praktičnu nastavu učenicima ugostiteljskih i trgovačkih zanimanja. Oni učenici koji udovoljavaju kriterijima (ocjene i vladanje) ostvaruju mogućnost obavljanja cjelokupne ljetne stručne prakse u objektima Jadranka hotela (objekti 4* i 5* isključivo) i Jadranka trgovine te mogućnost ostanka na radu preko učeničkog servisa.


Učenicima praktikantima nudimo:

  • posao u inovativnom i poticajnom okruženju i stjecanje iskustva uz iskusne i stručne mentore
  • mogućnost stipendiranja za najbolje učenike/praktikante, a stipendistima se nudi trajno zaposlenje po završetku školovanja
  • pripadajuću novčanu naknadu za praksu
  • za učenike s prebivalištem izvan Malog Lošinja osiguravamo smještaj, obroke i plaćene putne troškove dolaska/odlaska
  • uključivanje u interna osposobljavanja tijekom trajanja izvršenja prakse/radnog odnosa